Κτήμα Καπόπουλου - Η Τρελή Ροδιά (1)

Τρελή Ροδιά – Αφιέρωμα από την «Εύφορη Γη»

Η Εύφορη Γη -αγροτικός ιστότοπος, που αναδεικνύει την καινοτομία, στην οικονομία του τόπου μας- κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της. Είναι τιμή μας που είμαστε κομμάτι του. Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που αφιέρωσε για την “Τρελή Ροδιά”!

Κτήμα Οικογένειας Καπόπουλου – “Η Τρελή Ροδιά”

Χαρίστε ενέργεια στη μέρα σας!

Γεμίστε με ενέργεια την ημέρα σας! Προσθέστε στη διατροφή σας μια από τις σημαντικότερες υπερτροφές, το ρόδι!

Η οικογένεια Καπόπουλου έχει επενδύσει στην καλλιέργεια ροδιού. Το Κτήμα “Η Τρελή Ροδιά” βρίσκεται σε μια όμορφη περιοχή έξω από το γραφικό χωριό των Κωνσταντίνων Μεσσηνίας. Εκτείνεται σε γη 25 στρεμμάτων όπου καλλιεργούνται με πολλή αγάπηκαι φροντίδα ροδιές των ποικιλιών Wonderful και Acco.

Η καλλιεργητική ομάδα αποτελείται από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, κανένα εκ των οποίων δεν έχει κατά κύριο επάγγελμα το επάγγελμα του αγρότη. Κοινή συνιστώσα είναι η αγάπη των μελών της ομάδας προκειμένου οτιδήποτε καταναλώνεται να είναι όσο πιο φυσικό. Με αυτό το σκεπτικό η κοινή προσπάθεια του εγχειρήματος που ξεκίνησε με πολύ μεράκιμε το φύτεμα των πρώτων δεντρών ροδιάς πριν από επτά χρόνια, έχει οδηγήσει σήμερα σε μια καλλιέργεια 2.150 δέντρων ροδιάς στο κτήμα της οικογένειας Καπόπουλου “Η Τρελή Ροδιά”.

Το εποχικά απασχολούμενο προσωπικό στο κτήμα είναι εκπαιδευμένο στις εργασίες που απαιτούνται και ανταποκρίνονται στα υψηλά επίπεδα ποιότητας που έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τους καλλιεργητές, “τα ποιοτικά ρόδια του κτήματος είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας προσπάθειας που ξεκινά από την κατάλληλη επιλογή και το προσεγμένο φύτεμα των δέντρων και φτάνει και φτάνει έως την σωστή καλλιέργεια και την προσεκτική και επιλεκτική συγκομιδή των φρούτων”.

Προτείνουν λοιπόν: “Επενδύστε… στον εαυτό σας! Προσθέστε στη διατροφική σας συνήθεια το ρόδι και πάρτε μεγάλο ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης σε ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφελεγνομώδη, που δρα κατά της οστεοαρθρίτιδας και του διαβήτη και βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος».

Βάλτε το κόκκινο φρούτο στη ζωή σας και χτυπήστε… κόκκινο!

Πηγή: Εύφορη Γη (σελ. 32)