Ρόδι: ιδιότητες, θρεπτικά συστατικά και θερμίδες

Το ρόδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες που το καθιστά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Οι σπόροι του ροδιού είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και αποτελούν πηγή φυτικών ινών. Έχουν περίπου 72 θερμίδες ανά 100 γρ.. Η επιστημονική του ονομασία είναι Punica granatum και είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι 3-4 μ. ύψος. Τα φύλλα της ροδιάς είναι γυαλιστερά και έχουν μήκος 8 εκατοστά. Ο καρπός της ροδιάς απαρτίζεται από τρία βασικά μέρη και το κάθε μέρος έχει το δικό του βοτανολογικό και χημικό χαρακτήρα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ